Info

Woon en zorgcentrum Onze Lieve Vrouw is een prachtig rusthuis, met serviceflats, thuiszorg, kort en dagverblijf en nog veel meer.

Het rusthuis is gelegen te wezembeek oppem (Brussel) in de dichte nabijheid van Sint-Pieters Woluwe, Kraainem, Sterrebeek, Tervuren.

Centrum voor dagverblijf

Doel
Het dagverzorgingscentrum heeft een zorg- en opvangondersteunende functie voor ouderen (gasten)  zodat de familie en mantelzorgers ademruimte krijgen waardoor de zorg in de thuissituatie langer kan worden volgehouden.
 
 
 Doelgroep
De gasten van het centrum zijn semi-valide en zorgbehoevende ouderen (zonder intensieve medische controle) die ofwel alleenstaand zijn en thuiswonend, samenwonen met een partner of inwonen bij de kinderen. Zij kunnen twee of meerdere dagen per week in het centrum verblijven.
 
 
Openingstijden
Het centrum is geopend van maandag tot vrijdag van 8u30 tot 17u met uitzondering van feestdagen.
 
 
De dagprijs
Voor een dag in het centrum betaalt u
29.81€.
 
Zijn inbegrepen:
koffie, dranken, middagmaal (op voorschrift van de huisarts is een dieetmaaltijd mogelijk), verzorging, incontinentie- en verzorgingsmateriaal, activiteiten.
Niet inbegrepen:
vervoer van en naar het centrum, kinesitherapie, medicatie, kapster, pedicure en logopedie.
 
 
  
Accommodatie
Het centrum biedt een veilige en huiselijke omgeving. 
Centraal in de het centrum ligt de leefruimte met zithoek, TV hoek, eethoek en open keuken.
Daarnaast is er een rustruimte (met relaxzetels), vestiaire (met kastje per gast), een badkamer (met inloopdouche), en 2 sanitaire ruimtes waarvan er één rolstoeltoegankelijk is.
 
 
De begeleiding
Er wordt gestreefd naar een geïndivi-dualiseerde begeleiding om elke gast een zinvolle daginvulling en zorg aan te bieden waar het bevorderen en behouden van de zelfredzaamheid centraal staan.
 
 
Contactpersoon
Indien u een verblijf in het centrum overweegt kan u een opnamedossier en een bezoek aanvragen door contact te nemen met mevr. Sandra Verlaak (aanwezig van ma. tot vrij. van 9u00 tot 12u00 en van 13u00 tot 16u00) via het nummer 02/731 27 39.

 

  Een dag in het centrum
 
Bij aankomst wordt elke gast onthaald met een lekker kopje koffie en een versnapering.
 
Gedurende de voormiddag worden één of meerdere activiteiten aangeboden zoals “de krant lezen” of een “crea activiteit”. Een vaste activiteit is dagelijks het samen bereiden van het middagmaal waarin elke gast volgens zijn/haar interesse maximaal wordt betrokken.
 
Het middagmaal wordt samen genuttigd.
 
Voor de gasten die dit wensen of die er nood aan hebben is er na de maaltijd de mogelijkheid tot middagrust in de rustruimte.
 
De namiddag vangt opnieuw aan met een gezellige koffietafel gevolgd door een activiteit die zorgvuldig wordt uitgekozen rekening houdend met de interesses van de gasten, het bevorderen van sociale contacten en de nodige variatie
 
Gasten kunnen gebruik maken van de diensten van het Woon- en Zorgcentrum. Met uitzondering van woensdag kunnen zij naar de kapster gaan en op dinsdag is er een pedicure aanwezig.
Gasten die dit wensen kunnen op vrijdag deelnemen aan de eucharistieviering in het Woon- en Zorgcentrum. 
 

Duplexflat

Flat type E

Hoekflat

Flat Type B

Flat met 3 slaapkamers

Flat type D

Flat type C

Flat Type A